Velkommen til en titt inn i atelierhjørnet mitt!

 

 

Skal komme meg inn i mitt eget atelier på Momarken, men det tar jo tid før jeg kommer i orden. Holder for tiden til i et hjørne av lokalet mens jeg rydder meg vei videre i Kammerset.

 

Det er det som er tanken bak Skaarers kreative kammers; å pusse opp 2. etasje i lagerhuset vårt, og starte opp med mitt kreative kammers der. Det har vært noe jeg har villet gjøre i et par år, og endelig er jeg i gang. Huset er regulert for næringsvirksomhet, og var en gang i tiden en butikk drevet av mine tanter og bestefar.

 

De solgte klær, leker, kort, sko, duker, briller, viskelær, iq-tester, bøker og så videre... Kunne holdt på i det uendelige her. Snart er det min tur til å flytte inn. Har eid huset i over ti år, men ikke kommet i gang skikkelig før nå.

Til høyre ser dere en del bilder fra atelierhjørnet mitt i Askim. Koser meg når jeg er der. Det er også takket være alle de andre som leier der.

Så hyggelig å ta en kaffe sammen eller spise lunch i sofakroken.

 

Noen maler på dagen og andre maler på kvelden. Noen er der ofte og andre veldig sjelden, men likevel må jeg si at jeg blir så inspirert av de alle sammen.

 

Jeg setter nøkkelen i døra til atelieret, og stort sett hver gang står de andres malerier rundt og gir meg inspirasjon til nye teknikker, farger og stemninger. Det kommer jeg til å savne fra høsten av. De damene der gir meg mye uten at de vet det.

De lærer meg mye om forskjellige kunstnermateriell, mixed media, produsenter, lerreter og så videre. Vi deler fra kurs vi har vært på og teknikker vi har brukt. Disse damene vil jeg holde kontakten med videre.

Gleder meg til å få et sted hvor jeg har god plass til å jobbe med mange lerreter samtidig. Både hengende og liggende. Et positivt malekaos. Et sted hvor jeg kan være kreativ uten å måtte planlegge for tilrettelegging av tørking av malerier, spraymaling, lufting, ledige staffelier, gulvplass, det å være i veien for noen osv.

 

Sommeren 2016 flyttet jeg ut fra Kondelureskogen atelier i Askim. Der har jeg leid siden høsten 2015.

Nedenfor ser du litt fra tiden min der. En super tid i et fellesatelier med flere kreative, hyggelige damer som jeg savner å være sammen med.

Materialer og produkter

 

 

Jeg liker å arbeide med akrylmaling. "Vanlig" maling med pensel og spatel, uttynnet maling, spraymaling, akryltusjer i diverse tykkelser og former, mixed media, art spray, sjablonger, rennende maling, krakelering, shimmermaling og så videre.

 

Nedenfor kan dere se flere av produktene jeg bruker.

Lerretene mine kjøper jeg som regel på Khloden Kunstmateriell på Hydrogenfabrikken i Fredrikstad. Jeg bruker både bomull- og linlerreter og jeg har likt best de med litt tykkere ramme, men det er mulig jeg ser en endring mot litt tynnere nå.

 

På Khloden er de superhyggelige og ringer og tilpasser bestillingen hvis de er utsolgt for noe. I tillegg kjører de ut alle varene, og jeg fikk en stor leveranse fra de tidligere i år. Veldig bra service.

 

Nå har Khloden blitt solgt (sommeren 2016), så nå blir det nok å handle litt på Galleri Graff i Askim. Der har jeg hørt av mange at de er fornøyde med lerretene.

Sjablonger lager jeg for eksempel av gamle pappesker og postreklame eller fra diverse plastemballasje. Jeg river, klipper eller skjærer i de. Alt etter hvilken form eller linje jeg er ute etter i maleriet.

 

Noen har jeg også kjøpt, men jeg liker nok best de jeg lager selv. Og ja; jeg ser at det går igjen en del skoesker her.. Merkelig det der..

Painting my way

skaarerskreativekammers@gmail.com