Kammersbloggen

Hva har skjedd på malefronten og i atelieret i det siste?

Begynner Kammerset å ta form, eller kommer jeg ikke i hus til sommeren/høsten? Blir det oppussing av de gamle møblene?

 

Skal prøve å holde deg oppdatert og legge ut innlegg fortløpende.

 

 

Godt nytt år!

Ja, da er 2017 godt i gang allerede. Det har gått ni dager inn i det nye året, og jeg har enda ikke løftet i en pensel. Håper å sette i gang med noen nye prosjekter i løpet av denne uka. Nye lerreter står og venter og ny maling skal prøves ut.

 

I tillegg fikk jeg et gavekort hos Galleri Graff i Askim i julegave, som jeg gleder meg til å bruke på kunstnermateriell.

 

Håper dere vil følge med meg videre inn i 2017, og jeg ønsker dere alle et flott år, fylt med masse kreativitet og skaperglede!

 

Vi ses snart igjen!

 

 

09.01.17

 

Gjøre feil, oppretting og blanke ark..

Kjenner at jeg har kommet inn i høstrytmen nå. Jeg merker det på fargene jeg velger i maleriene, musikken jeg spiller (det blir av en eller annen grunn alltid mye A-ha) og den mørke tida som lyses opp med utallige telys.

 

Til høyre ser dere starten på to akryl på ark som jeg likte veldig godt slik de var.

Jeg syntes det var så vanskelig å gå videre på disse små maleriene. Det blir fort til at det skjer for mye og de mister det fine de hadde. Det ene er jeg fornøyd med slik det har blitt, og det andre ser rett og slett ikke bra ut. Skulle ønske jeg hadde latt de være..

 

Nedenfor har jeg to lerreter på 20*20 cm hvor jeg hele tiden likte det til venstre best, men så skjedde det noe når de hvite rennende stripene kom til oppå de små gule rundingene og bandt det hele sammen.

 

Begge maleriene nedenfor ble jeg til slutt fornøyd med og ble signert. De blir å finne på medlemsutstillingen til Eidsberg Kunstforening fra den 24. november 2016.

 

 

21.11.16

Møbler går i arv...

Hjemme er det sjonglering på soverommene, og ungene flytter inn i hvert sitt rom etter å hatt felles rom i 4 år. Da trengs det noen flere møbler, og dattera på seks vil ha blå møbler. Så da får ho blå møbler.

 

Dette er det gamle lille bordet jeg hadde når jeg var liten. Det er i hvert fall 35 år. Det var brunt og med gullkant, men med heftgrunn og litt blåmaling blir det som nytt og passer perfekt som sofabord til skolejenta mi. Det mangler det siste strøket, men det kommer på i morra.

 

I tillegg har jeg malt de gamle blomsterknaggene hennes i samme farge. De var tidligere lilla og rosa, noe som ikke helt falt i smak.

Kurvbollen jeg har malt har jeg selv lagd på barneskolen, og den skal dattera få til å ha div krimskrams i. Moro for meg også å se ho ta dette i bruk snart.

 

Flott å slå et slag for litt gjenbruk!! Gjenbruk og samtidig nytt for min datter, og gammelt med affeksjonsverdi for meg.

 

 

29.08.16

Prøver meg på noen lerretsarkbilder...

Da har jeg gått til innkjøp av en haug med lerretsark og tapet fem av de opp bak på et gammelt skap i Kammerset.

 

Så har jeg malt to runder på de, og resultatet så langt ligger til høyre her. Det trengs noen lag til og noe mer, men det er artig å ha flere prosjekter gående.

 

Størrelsene er A4 og A3 på disse, og det er ganske mye mindre format enn det jeg er vant til å gyve løs på. Synes dette var mer vrient enn jeg hadde trodd, og snart skal jeg prøve meg på noen enda mindre. Viktig å ikke være redd og heller bare kaste seg ut i det.

 

Ellers ser jeg jo at fargene fortsatt er lyse, luftige og sommerlige, så får vi se utover høsten om fargepaletten forandrer seg med været.

 

Ha en fin siste sommermåned!

 

 

23.08.16

Da går ferien mot slutten..

Da sier kalenderen august, og her begynner snart hverdagen igjen.

Sommeren har jeg brukt til å lade batteriene og til å få ny inspirasjon.

 

Etter å ha sett igjennom alle bildene jeg har tatt i sommer, så ser jeg jo hva som inspirer meg. Særlig angående farger. Blåfarger i forskjellige nyanser. Gjerne lyse eller over mot turkis. Rosafarger mot korall og orange. Rosen øverst kommer fra egen hage, og ingen av rosene på busken har nøyaktig samme farge. Elsker de!

 

Ellers har jeg vært en tur oppom Kammerset, og nå gleder jeg meg til å komme i gang med malinga igjen etter maaaaange uker uten. Har gått i gjennom en del malerier og skal få ferdigstilt flere av de.

 

I dag er det jobbing med nettsida og bestilling av diverse materialer til Kammerset som må gjøres. Regner med å være fullt i gang med malinga i løpet av neste uke.

 

Har fått nettkurset litt i dag også. Alltid gøy med påfyll!

 

04.08.16

Painting high and low....

Regnvær ute, kaffe i koppen, 40 meter å gå til Kammerset og så på med radioen. Helt ok!

 

Har malt meg litt bort i regnværet, men tror jeg fant meg igjen i all malinga. Gult er jo såpass kult, så jeg tok sjansen på det.

 

Nedenfor ser dere hvor jeg var sist med maleriet, og bildet til høyre er hvor jeg endte opp i dag. Det ble litt mørkere og dystrere. Kanskje været var med og malte litt i dag. Med et snev av gult og optimistisk solskinn for resten av sommeren.

15.06.16

Helt orden er det jo ikke her enda, men jeg har kommet så i orden så jeg vet hvor alt er. Når alt har sin plass er det i hvert fall organisert rot, og jeg finner det jeg skal.

 

Bak en haug med møbler i Kammerset har jeg sett meg ut en veggmetallhylle som passer litt bedre enn den jeg har her til høyre. Den kan man henge malingstuber i, og den har noen stooore nettinghyller hvor jeg kan legge malinga. Jeg synes jeg får mer oversikt når jeg ser alle tubene liggende.

 

Ellers måtte jeg kjøpe meg en del ny maling i går etter jeg var ferdig i atelieret i Askim. Det fikk opp humøret beraktelig og jeg fikk til og med prøvd noe av det på et maleri jeg jobber litt med om dagen.

Begynner å få orden i kaoset nå!

Siste maledag i atelieret i Askim!

Da har jeg hatt min siste maledag i Kondelureskogen Atelier. I går var det!

Litt trist er det jo å ikke skulle være en del av dette malefellesskapet lenger.

Kommer særlig til å savne Gunn Kari Stanghelle (til høyre) som er den jeg har malt mest med. Hun var så grei og hadde kjøpt med wienerbrød til oss i går. Så det ble noen hyggelige kaffepauser mens vi malte litt, før jeg fylte opp bilen med et lass til som skal opp i Kammerset.

 

Nedenfor ser dere hva som står igjen i Askim. Kun ett billass på søndag, så er dette kapittelet avsluttet.

 

Gleden er jo også stor fordi et nytt kapittel starter, og jeg merker allede hvor mye lettere det er å få malt når jeg bare kan kaste på meg skoa og gå opp i Kammerset. Blir jeg sliten er det like kort hjem til verandaen og sofaen for litt lading av batteriene. (som har en tendens til å bli flate ganske fort.)

 

Ungene synes også det er artig at jeg er i nærheten. De koser seg i Kammerset og finner mange rare skatter og gamle leker.

Samtidig er det så koselig å se de leke i hagen, mens jeg maler.

 

Tror dette bare blir til det bedre!!

 

-Linda

 

 

09.06.16

10.06.16

Endelig har jeg begynt å male litt i Kammerset!

 

Hei igjen!

 

Da har juni kommet med stormskritt, og jeg har fått flyttet det meste av malesaker og lerret opp i Kammerset. Jeg har kommet såpass i gang, så jeg bare kan gå opp og male litt hver dag. Det er bare så moro, givende og ikke minst henger ideene med videre til neste dag. I stedet for å stoppe litt opp blir det utvikling. Gleder meg til resten av sommeren i maleforkle!

 

Bildet til høyre viser det maleriet jeg har holdt på med de siste to dagene. Lag på lag på lag...

Så litt spraymaling og mere detaljer.

 

Det er ikke ferdig, men her får dere se litt hvordan jeg jobber.

 

Resultatet kommer på TIL SALGS siden etter hvert.

 

Ønsker dere alle en god uke og juni måned fylt med sol og glede!

 

 

Linda

07.06.16

Meeen det går ikke kjapt. Har begynt å grunne veggene, og så skal det males en gang til så de blir hvite og fine. Merker stor forskjell allerede, og tror det kan bli riktig så fint og lyst her oppe. Må likevel si at det ikke akkurat er denne type maling jeg liker å holde på med...

 

Den 14.juni flytter jeg ut fra Kondelureskogen, og siden jeg ikke er helt i rute med Kammerset har jeg prøvd å fikse opp et hjørne i Kammerset hvor jeg kan holde på med maleriene samtidig som jeg pusser opp resten.

 

Har vasket ei hylle med hjul fra gamle butikken, og fått på plass litt diverse malesaker som jeg tok med fra Atelieret i første flytterunde.

Måtte legge på et gammelt teppe inni kroken for å skjule det vinrøde veggtilveggteppet. Det blir i hvert fall et lyst gulv her etter hvert. Enten klikklaminat eller vinyl. Litt usikker enda.

 

Og så har jeg fått opp et lite skilt i vinduet. Jeg har et større et som skal opp ved inngangsdøra.

 

Den gamle skolepulten skal ungene få lov til å sitte og tegne og skrible ved når de er med meg hit, og eventuelt andre barn som kommer på besøk. Har tenkt til å lage et lite barneområde med litt bøker og en sofa.

 

Nå er det bare å hente staffeliene, lerretene og malinga, så kan jeg sette i gang her hjemme. (Selv om det er LITT rot og kaos rundt her...)

 

Gleder meg!!

Da har flyttinga inn i Kammerset begynt..

29.05.16

Nå nærmer det seg slippfest på denne nettsiden..

 

 

Her sitter jeg og gjør siste finishen på denne nettsiden

før slippfesten til helgen. Gleder og gruer meg. Har jobbet mye

med bilder og tekster, så jeg gleder meg til å vise den frem,

men samtidig så blir det å vise frem meg selv. Det er litt

skummelt, men jeg skal slutte å være så redd fremover.

Det er dette jeg vil gjøre i fremtiden, og da må man jo satse.

Velkommen inn i min verden skal du i hvert fall være.

 

 

 

 

 

07.04.16

Painting my way

skaarerskreativekammers@gmail.com